Ιστολόγιο - Νέα

Previous Next

Τιμήθηκε η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Νάουσα

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», την Κυριακή 28 Μαΐου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάουσας, ενώ ακολούθησε μνημόσυνο στη μνήμη των 353.000 νεκρών της Γενοκτονίας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης κ. Φώτης Φανιάδης επέδωσε το αργυρό μετάλλιο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως στον πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη, για την προσφορά του στο επιτελούμενο έργο της Ευξείνου Λέσχης, ανακηρύσσοντάς τον ίδιο και το σωματείο πολιτιστικούς πρεσβευτές της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως στην Ελλάδα και τον κόσμο. Την επιμνημόσυνη ομιλία εκφώνησε ο κ. Τανιμανίδης, αναφερόμενος στις κοιτίδες του ελληνισμού της Ανατολής και στα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας.

Τέλος, στο μνημείο της Γενοκτονίας στο Δημοτικό Πάρκο τελέστηκε τρισάγιο και ακολούθησε ο χορός Σέρρα, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Καρανικόλας, εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθία κ. Καλαϊτζίδη η κα. Καρατζιούλα, εκπρόσωπος της Β'ΜΚΔ, ο τέως Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλσαμίδης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Παπαδόπουλος, οι πρώην πρόεδροι της Ευξείνου Λέσχης κ. Παπαδόπουλος, κ. Καϊλάρης και κ. Ορδουλίδης, εκπρόσωποι του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βέροιας, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Διαβατού, του Συλλόγου Ποντίων Τριανδρίας και της Οργανωτικής Επιτροπής του Συναπαναντήματος Νεολαίας.

Copyright © 2023 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης". All Rights Reserved.

Αναζήτηση