Ιστολόγιο - Νέα

Θεοφάνια στα παράλια της Μικράς Ασίας

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» διοργανώνει από τις 4 έως τις 7 Ιανουαρίου 2023, εκδρομή στη Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας, εκεί που άκμαζε άλλοτε το ελληνικό πνεύμα.

Βασικός σκοπός της επίσκεψης είναι ο εορτασμός των Θεοφανίων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην πόλη της Σμύρνης, εκεί όπου θα υποδεχθεί την αποστολή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκτός των παραπάνω πρόκειται να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε μνημεία πολιτιστικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, στην Τροία, τα Μοσχονήσια, την Πέργαμο και τις Κυδωνίες (Αϊβαλί).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2332022577 και 6972020962.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Ημέρα 04/01: Αναχώρηση πολύ νωρίς το πρωί από τη Νάουσα και διαμέσου Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ολιγόλεπτη ξεκούραση, φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων / ταυτοτήτων και στάση. Συνεχίζουμε για το Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια) αφού διασχίσουμε την χερσόνησο της Καλλίπολης. Άφιξη στη Μάδυτο όπου θα περάσουμε με το Ferry Boat για να διασχίσουμε τα στενά του Ελλήσποντου. Θα επισκεφθούμε την μυθική Τροία όπου θα δούμε τα ερείπια από την αρχαία πόλη και το αντίγραφο του Δούρειο Ίππου. Συνεχίζουμε για το Αϊβαλί (Κυδωνίες). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα 05/01: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το κέντρο του Αιβαλιού και επίσκεψη στα Μοσχονήσια. Κατόπιν αναχώρηση για την Πέργαμο, πόλη συνδεδεμένη με τον ελληνισμό της Ιωνίας. Η Πέργαμος απλώνεται σε ένα λόφο όπου υπάρχει η Ακρόπολη της Περγάμου. Θα επισκεφθούμε το περίφημο Ασκληπιείο με το αρχαίο τέμπλο. Συνεχίζουμε το δρόμο μας για τη Σμύρνη. Περνώντας από το Κορδελιό φτάνουμε στην χιλιοτραγουδισμένη Σμύρνη. Προαιρετική συμμετοχή στον εσπερινό των Θεοφανίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα 06/01: Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στην Αγία Φωτεινή, την άλλοτε Μητρόπολη όπου θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού. Υποδοχή της αποστολής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίο. Χρόνος ελεύθερος για τους εκδρομείς. Πανοραμική περιήγηση της πόλης. Αναχώρηση για το Τσανάκαλε. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα 07/01: Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για τους εκδρομείς για καφέ και μια μικρή περιήγηση στην πόλη όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το αντίγραφο του Δούρειου Ίππου που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Τροία και που μετά οι παραγωγοί της, το χάρισαν στο Τσανάκαλε. Μετά τα ελληνοτουρκικά σύνορα και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην πόλη μας.

 

Περιλαμβάνει:

Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο

1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Αϊβαλί 5*

1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Σμύρνη 4*

1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Τσανάκαλε

3 πρωινά στα ξενoδοχεία

3 δείπνα στα ξενοδοχεία

Ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Ασφάλεια  Αστικής Ευθύνης

Διέλευση γέφυρας Τσανάκαλε

Copyright © 2023 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης". All Rights Reserved.

Αναζήτηση