Ιστολόγιο - Νέα

Previous Next

Συνεχίζεται η σημαντική συνεργασία μεταξύ Νάουσας και Αργυρούπολης του Πόντου

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Σε Νάουσα και Βέροια, ως προσκεκλημένος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», βρέθηκε ο κ. Yüksel Yalçin, Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Αργυρουπόλεως με έδρα την Κωνσταντινούπολη καθώς και Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Ενέργειας Κωνσταντινούπολης, από τις 4 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Yalçin ξεναγήθηκε στην μοναδική συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τον Πρόεδρο κ. Φώτη Φανιάδη και τα μέλη του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας και συνέργιας των δύο φορέων, που αφορά σε κοινές δράσεις ποικίλου περιεχομένου και στις εργασίες αναστήλωσης του Φροντιστηρίου Αργυρουπόλεως. Επιπλέον, εποικοδομητικές συναντήσεις υπήρξαν και με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκο Κουτσογιάννη, καθώς και με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Γεώργιο Μπίκα, με τους οποίους συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις επί πληθώρας θεμάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή. Πέραν αυτών, ο κ. Yalçin ξεναγήθηκε στο Κτήμα Κυρ Γιάννη από τους υπευθύνους κ. Παύλο Ορδουλίδη και κα. Ελπίδα Παλαμίδα, γνωρίζοντας την περίφημη ποικιλία του Ξινόμαυρου Νάουσας, επισκέφθηκε το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» όπου τον υποδέχθηκαν μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Συναπαντήματος Νεολαίας, περιηγήθηκε στο Άλσος του Αγίου Νικολάου, στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας, στον χώρο Θυσίας και στον παραδοσιακό οικισμό του Αρκοχωρίου.

Το παραγωγικό αυτό διήμερο ολοκληρώθηκε με την ανανέωση της συνάντησης και τη συνέχιση των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Το Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» επιθυμεί να εκφράσει θερμές ευχαριστίες στο Επιμελητήριο Ημαθίας, στο Κτήμα Kir-Yianni και το τμήμα επισκέψιμου, στο Σωματείο «Παναγία Σουμελά» και στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα, στην Αντιδήμαρχο Δήμου Θεσσαλονίκης κα. Στεφανία Τανιμανίδου και στην κα. Μαρία Λουμπουρδή.

Copyright © 2024 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης". All Rights Reserved.

Αναζήτηση