Ιστολόγιο - Νέα

Previous Next

Τα κάλαντα στον Πρωθυπουργό - Ενημερώθηκε για την Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Τα ποντιακά κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» στον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειά του, το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022.

Στη συνέχεια τα μέλη του Σωματείου παρουσίασαν τον Σέρρα χορό, ενώ ακολούθησε η επίσημη παρουσίαση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως από τον Πρόεδρο κ. Φανιάδη Φώτη καθώς τέθηκε προς συζήτηση και το σχέδιο μετεγκατάστασής της στο διατηρητέο Κτίριο Τουρπάλη. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως θα επισκεφθεί την ιστορική συλλογή και δεσμεύθηκε για την δημιουργία του Μουσείου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως.

Εκ μέρους του Σωματείου προσφέρθηκαν ένα ψηφιακό αντίγραφο δύο τομών της Βιβλιοθήκης, μία ειδικά κατασκευασμένη ποντιακή λύρα, ένα αντίγραφο χρυσοποίκιλτης εικόνας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Αργυρουπόλεως, καθώς και πολυτελείς φιάλες ξινόμαυρου οίνου από τον συνεταιρισμό Vaeni και αγροτικά προϊόντα από τον συνεταιρισμό ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας.

Το 2023 ας είναι μία καρποφόρα χρόνια για τους σκοπούς της Λέσχης.

Copyright © 2024 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης". All Rights Reserved.

Αναζήτηση