Ιστολόγιο - Νέα

Previous Next

Πρώτη παρουσίαση της Ανθολογίας Ποντιακής Ποίησης του Ηλία Τσέχου

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Τσέχου «Ανθολογία Ποντιακής Ποίησης, η Δίγλωσσος», πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας «Μελίνα Μερκούρη»,

με την διοργάνωση της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυροπόλεως «Ο Κυριακίδης» σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Ανάλεκτο» και με την αρωγή του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Φώτης Φανιάδης, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Άγγελος Τόλκας και ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, αναφερόμενοι τόσο στο πρόσωπο του Ηλία Τσέχου, όσο και στη συνολική δράση της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας.

Την σκυτάλη έλαβαν ο κ. Άκις Θωμαΐδης, εκδότης, ο κ. Γιώργος Ορδουλίδης, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής - Άρχων Μαΐστωρ Μ.τ.Χ.Ε. και η κα. Γιώτα Ιωακειμίδου, φιλόλογος, συγγραφέας, ερευνήτρια και διδασκάλισσα της ποντιακής διαλέκτου. Και οι τρεις ομιλητές ανέδειξαν τη σημασία του βιβλίου αυτού, με έμφαση στον ρόλο του για την ποντιακή διάλεκτο, αλλά και τόνισαν την προσωπικότητα του συγγραφέα, Ηλία Τσέχου. Άλλωστε, στο βιβλίο ανθολογούνται μερικά από τα σημαντικότερα ποιήματα και δίστιχα της ποντιακής παράδοσης, αλλά και νεότερων, επωνύμων Ποντίων δημιουργών.

Την παρουσίαση έκλεισε –με ιδιαίτερη συγκίνηση- ο ίδιος ο συγγραφέας, με ανάγνωση επιλεγμένων ποιημάτων που περιέχονται στο βιβλίο και που με ποιητική ευαισθησία ο ίδιος επιμελήθηκε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των άλλων, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Τόλκας, ο Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Καρανικόλας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Τριανταφύλλου και κα. Μπαλτατζίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Τζουβάρας και Λακηνάνος, κοινοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ΑΝ.ΗΜΑ. κ. Τεληγιαννίδης, ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας «Μιχαήλ ο Λόγιος» κ. Οικονόμου, οι συγγραφείς κ.κ. Βαλσαμίδης, Οφλίδης Σίμος και κα. Οφλίδη Λένα, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Ιστορικού Αρχείου Νάουσας κ. Μάλλιος.

 

Φωτογραφίες: inaoussa.gr ©

Copyright © 2024 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης". All Rights Reserved.

Αναζήτηση