Σύγχρονη δανειστική βιβλιοθήκη

Σήμερα δίπλα στους 973 τόμους που απέμειναν από τους 5.000 που έφεραν οι πατέρες μας από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης του Πόντου, υπάρχουν 15.000 χιλ. περίπου τόμοι σύγχρονων βιβλίων σε μια αίθουσα - αναγνωστήριο 140 τ.μ. του ιδιόκτητου τριώροφου κτιρίου συνολικής κάλυψης 610 τ.μ., όπου 10.000 χιλ. περίπου αναγνώστες επισκέπτονται ετησίως τη βιβλιοθήκη μας σε μια πόλη των 20.000 χιλ. περίπου κατοίκων. Η βιβλιοθήκη μας είναι συνδεδεμένη με διαδύκτιο με πέντε τερματικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγνωστών και του Σωματείου. Επίσης συνεργάζεται με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, η οποία με μορφή δανεισμού εμπλουτίζει την βιβλιοθήκη μας.

Εκτός της βιβλιοθήκης λειτουργούν και άλλα τμήματα με αμειβόμενους επιμορφωτές.

Γενικά οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται και στη νέα μας γενιά, ώστε προφυλάσσοντάς τους από τις κακοτοπιές που τους κυκλώνουν να γίνουν άξιοι συνεχιστές αυτών που θα τους κληροδοτήσουμε .

Την Κυριακή 15 Μαϊου 2005 οργανώθηκε με επιτυχία Ραδιοτηλεμαραθώνιος με πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε., της Ε.Λ.Π.Ν. και του Δήμου Νάουσας, σκοπός του η διάσωση και αποτύπωση σε ψηφιακή μορφή των 972 τόμων παλαίτυπων και χειρογράφων που μετέφεραν οι πρόσφυγες από το Φροντιστήριο της Αργυρούπολης. Συγκεντρώθηκε ένα ικανοποιητικό ποσό που συνεχώς αυξάνεται με τις καταθέσεις σε όλε ς τις τράπεζες της πόλης μας.

Ο αγώνας μας για την ολοκλήρωση των προσπαθειών μας συνεχίζεται σ' όλους τους τομείς.

Η Βικιπαίδεια σα Ποντιακά, τα Ρωμαίικα τη Πόντονος
Η Βικιπαίδεια σα Ποντιακά
τα Ρωμαίικα τη Πόντονος