Ιστολόγιο - Νέα

Previous Next

Παρουσίαση ημερολογίου "Πόντος, μνήμη - χρέος - δικαίωση"

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» - Αίθουσα ΕΡΙΑ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του ημερολογίου «Πόντος, μνήμη - χρέος - δικαίωση», την οποία διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, η Π.Ε. Ημαθίας και οι εκδόσεις «Μίλητος».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Βεροίας πανοσιολογιώτατο π. Αθηναγόρα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας Φώτη Φανιάδη. Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ευρωπαίων Πολιτών Στέφανος Τανιμανίδης, παρουσιάζοντας την επετειακή έκδοση του ημερολογίου του σωματείου, ενώ ακολούθησε η ομιλία του χοροδιδασκάλου Βασίλη Ασβεστά, με θέμα «Η γενοκτονία των χριστιανικών λαών της Ανατολίας, 100 χρόνια μετά...». Έπειτα, ο Μανούσος Μανουσάκης, σκηνοθέτης της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», και οι πρωταγωνιστές της, Ιωάννης Παπαζήσης και Αναστασία Παντούση, τοποθετήθηκαν αναφερόμενοι στα γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά και στην πλοκή και το σημαντικό ρόλο που επιτελεί η σειρά στην οποία συντελούν. Η εκδήλωση έκλεισε με την απαγγελία του ποιήματος του Κ.Π. Καβάφη «Πάρθεν'» από τον Γιώργο Κασαπίδη συνοδεία του Αριστείδη Μιχαηλίδη, το παραδοσιακό τραγούδι «Πάρθεν' η Ρωμανία» από το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας της Λέσχης και με τον χορό «Μαχαίρια» από τους δύο παλιούς χορευτές Νίκο Ορδουλίδη και Λάκη Σουμελίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων από την ευρύτερη περιφέρεια και εκατοντάδες κόσμου, κατακλύζοντας κάθε γωνία του χώρου.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://youtu.be/uKgHTVWJXA8

Copyright © 2024 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης". All Rights Reserved.

Αναζήτηση