Ιστολόγιο - Νέα

Previous Next

Μία ακόμα σημαντική συνάντηση ανάμεσα σε Εύξεινο Λέσχη και GUSIAD

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μία εποικοδομητική συνάντηση έλαβε χώρα το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο Hilton, μεταξύ της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας - Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» και της Ένωσης Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Αργυρουπόλεως, στο πλαίσιο της εν γένει συνεργασίας των δύο φορέων.

Τον λόγο έλαβαν αρχικά ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Yüksel Yalçin -ο οποίος φέρει επίσης την ιδιότητα του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας Ενέργειας Κωνσταντινούπολης και του υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Güngören της Κωνσταντινούπολης με τον Ekrem İmamoğlu- και ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης κ. Φώτης Φανιάδης, αναφερόμενοι και οι δύο τόσο στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών και των μελών τους, όσο και στις συνεργασίες που ήδη υφίστανται ή θα ακολουθήσουν πάνω σε θέματα πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη μνεία έγινε για ακόμη μία φορά στην επανεκκίνηση των ενεργειών για την αδελφοποίηση των Δήμων Νάουσας και Αργυρούπολης (Γκιουμούσχανε), καθώς οι τοπικές αρχές και των δύο πόλεων χαιρέτιζαν τη συνάντηση αυτή. Σημαντική ήταν επίσης η αναφορά στα έργα αναστήλωσης κτιρίων που υλοποιούνται στην παλιά Αργυρούπολη, με πρωτεύον αυτό του Φροντιστηρίου Αργυρουπόλεως αλλά και τη συζήτηση επέκτασης των έργων αυτών και σε άλλα ιστορικά μνημεία της πόλης, όπως ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Γεωργίου Αργυρουπόλεως.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν μέλη των διοικητικών συμβουλίων και μέλη των δύο σωματείων ανταλλάσσοντας ιστορίες και σκέψεις, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με δείπνο εργασίας, υπό τους ήχους του κεμεντζέ και με χορούς από τον Πόντο και την Μαύρη Θάλασσα.

Copyright © 2024 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης". All Rights Reserved.

Αναζήτηση