Ιστολόγιο - Νέα

Σε μία νέα πατρίδα

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας και την Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως η σειρά ντοκιμαντέρ «Σε Μια Νέα Πατρίδα», αυτή την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στις 19:00 στην ΕΡΤ3. Στο επεισόδιο με τίτλο «Από τη δίνη του αυτοπροσδιορισμού στη δυναμική της ενεργητικής παρουσίας» περιγράφεται η ιστορία της Βιβλιοθήκης και το μεγαλείο των ανθρώπων που την μετέφεραν από την Αργυρούπολη στη Νάουσα.
Πρόκειται για μια μοναδική παραγωγή που καταγράφει τη ζωή των προσφύγων στους τόπους εγκατάστασής τους, μετά το βίαιο εκπατρισμό τους από τις περιοχές της Μικράς Ασίας.
Η σειρά καταγράφει με συγκινητικό τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι χιλιάδες πρόσφυγες από τη στιγμή που εγκαταστάθηκαν στη νέα τους πατρίδα. Παρουσιάζει τις συνθήκες ζωής στη νέα πατρίδα, τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, την ενσωμάτωσή τους στις τοπικές κοινωνίες, το πώς μεταβλήθηκαν οι ζωές τους και πως από δακτυλοδεικτούμενοι που όλοι τους αποστρέφονταν, έγιναν επιφανή μέλη των κοινωνών όπου ξεκίνησαν να δημιουργούν τη νέα τους ζωή.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Χατζημαλλής
Σενάριο: Θεοδόσης Κυριακίδης
Copyright © 2024 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης". All Rights Reserved.

Αναζήτηση