Ιστολόγιο - Νέα

Previous Next

Αρχέτυπα στις ελληνικές βιβλιοθήκες. Καταγραφή, τεκμηρίωση, ιστορική πλαισίωση

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Στις εργασίες του συνεδρίου «Αρχέτυπα στις ελληνικές βιβλιοθήκες. Καταγραφή, τεκμηρίωση, ιστορική πλαισίωση» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, συμμετείχε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης».

Την έναρξη των εργασιών κήρυξαν η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Πάνος Λασκαρίδης, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, αλλά και εκπροσώπων βιβλιοθηκών από ολόκληρη την Ευρώπη καθώς και διακεκριμένων επιστημόνων του κλάδου. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα και ανακοινώσεις, που αφορούν την πρώιμη τυπογραφία και τις βιβλιοθήκες που διαθέτουν αρχέτυπα, μεταξύ των οποίων και η συλλογή της Ευξείνου Λέσχης.

Μεταξύ των εισηγήσεων και αυτή των Βέρα Ανδριοπούλου, Κλεοπάτρας Κυρτάτα, Αγγελικής Παπαδοπούλου, οι οποίες πέρυσι κατέγραψαν τα αρχέτυπα της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως, αλλά και η ανακοίνωση της Καθηγήτριας του University of Oxford Christina Dondi, η οποία είναι και η υπεύθυνη του προγράμματος 15th BookTrade.

Copyright © 2023 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης". All Rights Reserved.

Αναζήτηση