Ιστολόγιο - Νέα

Previous Next

Γεύσεις Μνήμης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως συμμετείχε στην εκδήλωση «Γεύσεις Μνήμης» που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού, στο πλαίσιο της επετείου 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Με τη συμμετοχή 35 σωματείων παρουσιάστηκαν γεύσεις από τον Πόντο, την ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, την Ιωνία και την Καππαδοκία. Η Εύξεινος Λέσχη συμμετείχε με τη συνταγή του Τανωμένου Σορβά, την οποία παρασκεύασαν τα μέλη του σωματείου κα. Γεωργία Παπαδοπούλου και κα. Χρυσούλα Κελεμουρίδου και την οποία παρουσίασαν επί σκηνής μαζί με τις καταξιωμένες σεφ Ελένη Ψυχούλη και Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης σε συνεργασία με νέους και νέες της Οργανωτικής Επιτροπής του Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων «Παναγία Σουμελά», μοιράστηκαν τα εδέσματα στο κοινό, ταξιδεύοντάς το στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από γεύσεις και αρώματα.

Όλα τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την γευσιγνωσία θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Copyright © 2024 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης". All Rights Reserved.

Αναζήτηση