Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στις 18:15 η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Οι Θησαυροί του Πόντου» με την Ηρώ Σαΐα, αφιερώνουν στην Νάουσα και την Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως το δεύτερο επεισόδιο με τίτλο: «Τα κειμήλια του ποντιακού Ελληνισμού».
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σταθμού: «Μετά την Καλλιθέα Ελασσόνας, την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο και το μουχαπέτ στη Σανξαρίνα, η αναζήτηση των «Θησαυρών του Πόντου» συνεχίζεται στη Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως, στη Νάουσα. Θα συναντήσουμε τον υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης, και στον δρόμο προς τον Άγιο Γεώργιο Περιστερεώτα τον σημαντικό λόγιο Ηλία Τσέχο, και την «ψυχή» της Ευξείνου Λέσχεως Ποντίων Νάουσας – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», Φώτη Φανιάδη».
Στο επεισόδιο εμφανίζονται μεταξύ άλλων οι: Φώτης Φανιάδης (πρόεδρος Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας), Ηλίας Τσέχος (ποιητής), Χαράλαμπος Φανιάδης (εθελοντής Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως), Γεώργιος Φουντούλης (πρόεδρος οινοπαραγωγών Νάουσας).