Ιστολόγιο - Νέα

Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης», διοργανώνει το Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση», από την Παρασκευή 26 Μαρτίου έως την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, μέσω του Zoom meetings και του Facebook live. Η ώρα έναρξης έχει ορισθεί στις 5:00 μ.μ. την 26η Μαρτίου.

Σκοποί τους συνεδρίου είναι η ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, η παραγωγή συμπερασμάτων και η έκφραση απόψεων στα θέματα που αφορούν διαχρονικά τον Ποντιακό Ελληνισμό, μέσω της ευρείας θεματολογίας που το χαρακτηρίζει και το καθιστά ανοικτό προς κάθε ενδιαφερόμενο. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και με την αρωγή του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος καταξιωμένοι εισηγητές από την Ελλάδα, την Αμερική, την Τουρκία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ρωσία κ.α. Οι θεματικές ενότητες από τις οποίες απαρτίζεται είναι: Ιστορία, Θρησκεία, Γενοκτονία, Διάλεκτος, Λαογραφία, Θέατρο και ποίηση, Μουσικά όργανα, Μουσική και τραγούδι, Χορός, Λογοτεχνία, Ενδυμασία, Ελληνισμός της διασποράς, Πολιτική και ακτιβισμός, Εκδόσεις - ποντιακός τύπος και Νεολαία.

Οι εγγραφές για την παρακολούθηση* μέσω του Zoom meetings πραγματοποιούνται μέσω του εξής συνδέσμου: https://us02web.zoom.us/.../reg.../WN__xaVIX2bSmCvtJSqXcQYRQ . Το πρόγραμμα, καθώς και περισσότερες πληροφορίες θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.elpn.gr και στο www.facebook.com/elpnaousas .

 

*Μετά τη λήξη του συνεδρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους συμμετέχοντες παρακολούθησαν τουλάχιστον τα 2/3 του συνεδρίου.

Copyright © 2024 Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως "Ο Κυριακίδης". All Rights Reserved.

Αναζήτηση